Monday, December 5, 2016

8 měsíců

Mimiňákovi bylo včera 8 měsíců, to už zní, že jí bude za chvíli rok. Prostě z mimina se pomaličku začíná vstávat uvztekaný batole. Míry nevím, ale je dlouhá jako týden před výplatou a faldíky jí díky pohybu mizej čím dál víc, budoucí anorektička.






Dovednosti: Plazí se nám tu rychlostí blesku, vydává u toho válečný poryv, takže bych řekla, že se jí Téčko občas bojí. Umí se dostat na všechny 4, občas se jí to povede i do sedu a marně se snaží si stoupnout (fotka stojící i sedící jsou naaranžované), s tím, že se chytá čehokoli, co by jí mohlo pomoct vytáhnout se nahoru (to si u T. nepamatuju), takže Téčko si od ní drží odstup, protože Stázka fakt nedělá rozdíly mezi tím, co by jí mohlo pomoct k vytouženému cíly. Jo, a začala taky padat. 
Několikrát denně jí odněkud musíme pomáhat, protože narozdíl od bratra se nebojí vlízt pod židli, stůl, do díry mezi schůdky a stěnou...
Dneska se jí povedlo odtamtud dostat.
 


Příkrmy: Kašičková strava neslaví vůbec žádný úspěch, což je pro línou skleničkovou matku tak trochu pohroma, ale "finger foods" jí celkem baví. Jen toho teda zatím moc nesní, protože po chvíli se začne nudit a chce ze židličky pryč. Ona by totiž potřebovala kousky jídla různě poházené po zemi a tak nějak během dne je luxovat, což třeba s banánem zní jako výbornej nápad.
Na druhou stranu si umím představit, že v roce se fakt nají sama a je super, že nemusím mixovat. Jen musím vařit taková jídla, aby alespoň jedna ingredience byla vhodná pro mimino.
Zavedené máme psí granule (na ně chodí na jistotu), papír, okurku, papriku, banán, hrušku, bramboru, maso se nechytlo a to je asi vše. Dneska ukořistila bráchovi chleba se šunkou, takže i chleba je zavedenej, šunku jsem jí teda sebrala. 

Řeč: Jsem přesvědčena, že říká máma a že to používá cíleně a taky mama pro jídlo (Teodor říká místo ham-ham taky mama) - ale můžu si to jen domýšlet. Občas ještě říká "ne", a pa-pa, ta-ta - ale to neříká účelně. Každopádně jsem si jista, že nebude s rozvojem řeči otálet podobně jako Téčko, protože ona ten jazýček má mrštnej. 
Určitě rozumí pár slovům jako "mlíko" "spát" "plavat" "Teodor" "pes" "Charlie" "Stázka" "ham" "ven". Když řeknu mlíko, tak se usměje :)

Jinak se z ní stal malý tyránek - škrábe, tahá za vlasy, kdyby měla zuby, tak kouše, olizuje mě...neustále při uspávání zdrhá, nicméně je holka chytrá, dvakrát spadla z postele a nezdá se, že by chtěla pády opakovat (Téčko to musel zkusit víckrát).  Psa tahá za chlupy, uši, ocas...Prská, prdí pusou, kaká několikrát denně, k večeru "voní" jako psí granule, prostě princezna. A taky, pokud se probudí, já tam nejsem a T. spí, okamžitě k němu přelízá k Téčkově zhrození ho začne ocucávat. :-D Takže společný polední spánek fakt ne. I večer musím být ve střehu.


Moc toho nenaspí, kolem 11hodin v 24hod cyklu, s tím, že jednou za čas to na ní padne, a to pak přes den spí třeba hodinu a půl. V noci naštěstí prudí především otce, takže já spím relativně dobře, párkrát za noc se určitě kojí. Podle mě se napájí hlavně nad ránem, hodiny nesleduju, dostane prso a spím dál. Ráno si jen poslechnu stěžování, jak tatínka v noci dcerka kopala, olizovala ho snažila se ho přelízt...


Kdyby to náhodou nevyznělo, tak Stázka je super. Jsem vážně vděčná, že mám možnost zažít pohodářský dítě (ač nespavý).



No comments:

Post a Comment