Saturday, February 11, 2017

Malý přírodovědec

S tatínkem do Přírodovědného muzea

Od dob boomu lékařských kufříků pro děti skladujeme Téčku kdeco, co by se mu do něj mohlo hodit a že ho dostane ke třetím narozeninám. Jenže mi došlo, že on se svojí nechutí k bílým plášťům na doktora asi hrát nebude. Vždycky když tam jdeme se Stáz na kontrolu, tak on radši čeká v čekárně. No a pak mě napadlo, že místo doktorskýho kufříku mu můžeme zařídit přírodovědcův baťůžek. 

Myslím, že to je skvělej nápad (lékařský kufřík samozřejmě nevyhazujeme, určitě na něj ještě dojde), protože má zvířátka rád, budeme trávit hodně času venku a Stázka toho ještě moc nenachodí, tak se něco na zabavení bude hodit a proč se nenaučit něco o přírodě kolem nás, že? A taky si myslím, že to je fajn, protože to téma mu je blízký. Letos je mi fakt líto, že nemáme zahrádku, kde bychom mohli něco pěstovat, aby viděl, že jablíčka a mrkev nerostou v supermarketu. 

Teodor byl dnes s tatínkem vyslán do Přídovědného muzea (očividně se našemu tatínkovi musí říct, kam má jí, nejlíp mu říct i v kolik a najednou to jde), poprvé jel do města bez kočárku na delší dobu, dokonce si i nechal nasadit baťůžek se svačinou a mě málem ukápla slza, že už je taaak velkej. V muzeu se mu líbilo, tak jako se mu líbí v Zoo. Takže máme dvě místa, kam můžem jít opakovaně :-)

Zatímco T. a V. byli v muzeu, my se Stáz byly doručit jeden balíček k testování jedné bloggerce (berem ten marketing vážně) a pak jsme mi jely koupit zubní kartáček. No, přivezly jsme spoustu dalších věcí, mezi nimi i tuhle knížku, která je na bookdepository i wordery vyprodána a úplně náhodou ležela v supermarketu na poličcce. Je to zvuková knížka se zahradními ptáky - prostě tací, které celkem často vídáme. Věděli jste, že existuje sýkora i sýkorka? :-) Samozřejmě, že knihu dostal hned, přece ho nezahltím dárkama - Teodor se velice rychle naučil říkat "krá" (vrána), takže přehodnocuju svůj postoj k Albi tužce.



Jinak bych ještě chtěla koupit nějakou knížku o broukách a jinejch potvorách, které v lese potkáme - nemáte tip? Obecně ocením české knihy, abych nemusela googlit překlady. 

Pak ještě přemýšlím o téhle:


Pozorovací kelímek na brouky se dvěma lupama. 
nuputaja.ee

A pak mu asi vezmu ještě jeden úplně obyčejný. Ještě lupu, možná dětský dalekohled a pokud seženu, tak i použitý digitál. No a jestli se mi povede v ČR prodat nějaké věci, tak udělám i objednávku v Lesním světě - krásné věci tam maj, ale ceny teda lidové rozhodně nejsou.


Lesní svět

Jo, a správný průzkumník potřebuje láhev na vodu, momentálně chci tuhle, je z našeho spřáteleného webu :-)


No a pak kdyby se mi dařilo prodat úplně všechno, tak tohle by bylo taky super: Jsou to kostky, které jdou otevřít a dát tam nasbírané poklady

sensa-shop.cz
Kdyby vás napadlo, co ještě by takovému malému přírodovědci nemělo chybět, dejte určitě vědět!


Už aby bylo jaro!

2 comments:

  1. Dobry vecer,

    mam rada tyhle knihy - http://knihy.cpress.cz/rok-v-prirode.html , http://www.beziliska.cz/knihy/hravouka ( je i aplikace na tablet/ mobil), https://www.grada.cz/ptaci-nasich-zahrad-8743 , knihy od Krolupperove - mizici hmyzici/ Jde sem lesem/ Zakerne kere/ Rybi sliby https://www.kosmas.cz/knihy/221003/jde-sem-lesem/#author14599 , https://www.kosmas.cz/knihy/204511/skritek-rozekvitek//mainform.aspx?rowfilter=true& , Skritek Medovnicek http://www.databazeknih.cz/serie/medovnicek-3206 a take Pohadkove vcely http://www.databazeknih.cz/knihy/pohadkove-vcely-175218 a o vcelach je jeste pro starsi http://www.baobab-books.net/ilustrovane-vcelarstvi a male http://www.labyrint.net/kniha/684/lumir-vcelari

    Jeste jsem si vzpomnela na knizky od Zuzky Kovarikove Za zviratky do lesa/ Za zviratky k vode/ Za zviratky do hor/ Za zviratky na louku - je to edice prvni cteni http://www.databazeknih.cz/autori/zuzana-kovarikova-34243
    A objevujici knizka https://www.svojtka.cz/shop/kniha/3817-jak-to-funguje-v-prirode
    Jiny format o mravenisti http://knihy.cpress.cz/mraveniste.html a vcelach http://knihy.cpress.cz/vceli-ul.html
    Mam pocit, ze jsem na nejake knihy jeste zapomnela.

    Prosim Vas, co planujete v CR prodavat?

    M.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky za tipy! Prodavam satek a jedny barefoot boty pro dospely.

      Delete