Friday, March 31, 2017

Super šmejdy


Obě dvě "hračky" mají super nápad, ale kvalita provedení teda tak trochu pokulhává.


O kytičkové stavebnici jsem si přečetla u Zuzany na blogu a zaujala, T. je stavitel a navíc umí říct slovo "kytí", úspěch zaručen. Objednala jsem z Alzdy do alzaboxu v domnění, že to tam může zůstat až 14 dní jako v Estonsku (tady se všechno posílá přes poštomaty), chyba, dva dny a posílaj zpět. Radost mý mámy, že pojedu do města jen kvůli tomu se nedá popsat, naštěstí tam brácha zašel, když už v tom městě byl. Po rozbalení byla radost veliká, dílků je tam fakt hodně (120), takže se o ně se Stáz nehádají. Ovšem po první stavbě jsme měli první zraněné a z každým vytažením hračky přibývali. Některé kytičky nejsou začištěné, u některých se odlupuje (ošoupává) barva, některé mají obličej mimo a některé mají ty okvětní lístky nepravidelně. Obzvlášť ta nepravidelnost a chatrnost dřevotřísky (prostě to je spíš papír než dřevo) Teodora rozčilovala. Kdybyste některá věděla o odolnější verzi, dejte vědět. Jako za tu cenu (okolo 4 stovek) by to s tou kvalitou mohlo bejt lepší, vzhledem k tomu, že to je čínská produkce.



Když jsem si přečetla u Veroniky na blogu o výrobcích Lesního světa, věděla jsem, že až pojedem do ČR, tak tam prostě musím nakoupit: český výrobek, skvělý design, nálepka eko-bio, cenovka vysoká... Koupila jsem Pexeso Obyvatelé lesa (to je OK ač některé destičky by mohly být na lepším kousku dřeva, nicméně jsou tlustší než dřevěné pexeso od Detoa, tedy Téčku se s nima staví líp věže, pexeso s pexesem nehrajem) a pak všechny dostupné magnety a s těma je teda potíž - polovině už upadl magnet. Teodor tady pak chodí a neustále mě na to upozorňuje a náš tatínek spravení nemá jako prioritu. Jako obrázky jsou ty kartičky taky pěkný (původně jsem si říkala, na co tam ty magnety vůbec dávaj), ale za ty peníze by teda ten magnet držet mohl.


1 comment:

  1. Pri hledani, jsem nasla podobne stavebnice, ale bohuzel se jedna o plast. Tedy ja nehledam stavebnice, ale prolezam virtualni svet a hledam inspiraci pro dareky k narozeninam a nejak se nedari.
    http://www.didaktikasowa.cz/cs/chuc/676-stavebnice-vlocky.html
    https://www.sparkys.cz/stavebnice-box-500ks

    Ale asi nejvic by byla takhle stavebnice - http://www.nomiland.cz/fischer-tip-xxl-5000/

    ReplyDelete